TRABZON / TONYA - 17 Şubat Ortaokulu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı

Nis

Okursuz Kütüphane Kalmasın projesi kapsamında okulumuz kütüphanesini zenginleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda okul idaresi ve öğretmenlerimizin girişimiyle Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesi kütüphanemize kitap bağışında bulunmuştur. Çagrıbey Anadolu Lisesi yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunarız. Ayrıca kütüphanemize kitap bağışında bulunarak kütüphanemizin zenginleşmesine katkı sunan öğrencilerimize de teşekkürler ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıldönümü 2 yıllık pandemi sonrası bu sene coşkuyla kutlandı. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem kendi okulumuzda hem de Tonya'da yapılan törenlerde kutlandı.

Okulumuzda yapılan törende günün anlam ve önemini anlatan konuşma sonrası, öğrencilerin hazırlamış olduğu şiirler ve yazılar okundu. Şarkılar söylendi.  Öncesinde de tüm sınıflar süslendi.

Bayram günü ilk olarak okuldaki görevli öğrenci ve öğretmenler Atatürk Anıtı önündeki törene katıldı. Daha sonra Şehit Ayhan Güner İlkokulu'nda yapılan ilçe programına katılındı. Burada öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve yarışmalar sonrası ödül programına geçildi. İlkokul öğrencileri arasında yapılan "Hayalimdeki 23 Nisan" resim yarışmasında ilçede 2. Olan 1-A sınıfı öğrencimiz Gamze BAKİ ödülünü ilçe kaymakamımızdan aldı.

Ortaokullar arası yapılan futsal-penaltı yarışmasında ise hem kızlar hem erkeklerde ilçe 2. Olan kız ve erkek takımlarımız ödüllerini ilçe Garnizon Komutanından aldılar.  Ödül alan tüm öğrenci ve katkısı olan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında okulumuzda da çalışmalar yapılmaktadır.

Okuduğunu anlayan, kitap okuma alışkanlığını benimsemiş kültürlü bireylerden oluşan toplum yapısı oluşturmak amacıyla hazırlanan 61 proje kapsamında yapılan çalışmalar ile okumanın bir özgürlük olduğu ve okumayan insanların bilgi sahibi olamayacağı için okuyan insanlar kadar özgür olamayacağı etkinlik uygulamaları ile kavratılmış olacaktır. Öğrencilere kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırılırken, diğer yandan okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları başlatılıp geliştirilecektir.

Okul Kütüphanelerinin okuma alışkanlıklarının kazanıldığı başlangıç yeri olması, okuma alışkanlığı olanlar için bu alışkanlıkların geliştirildiği bir merkez olmasını sağlamak hedeflenmektedir. Ayrıca okumanın sadece kütüphaneye hapsedilemeyeceği de hedefler arasındadır. Öğrencilere farklı yerlerde, farklı zamanlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırılarak okumanın yeri, zamanı olmayacağı bilinci aşılanmakta, ayrıca ailelerle de okuma saatleri yapılarak rol model olan ebeveynlerin katkı yapması sağlanmaktadır.